Четвер, 23.11.2017, 09:36
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум » Інтернет-олімпіада 2010 » Четвертий тур » Запитання до журі (Тут можна задавати запитання до членів журі)
Запитання до журі
ZOIДата: П'ятниця, 01.10.2010, 06:36 | Повідомлення # 1
Учасник
Група: Администраторы
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Статус: Offline
Тут можна задавати запитання до членів журі
 
KDMДата: Понеділок, 06.12.2010, 11:14 | Повідомлення # 2
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Добрий день. В першій задачі не вказано чи вхідні дані будуть ввдитися з клавіатури чи читатися з файлу і якого (назва відсутня). Вихідні дані сказано записати у файл, назва файлу відсутня. В прикладі до задачі, другий блок містить матрицю розміром 3х3, а вона подана 4х4, чи це ваша помилка, чи вважати це за правильний приклад? В третій задачі обмеження на компютери потрібно починати з 1, а у вас там не точність.

Повідомлення відредагував KDM - Понеділок, 06.12.2010, 11:16
 
RubanenkoДата: Понеділок, 06.12.2010, 15:35 | Повідомлення # 3
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня.
Які обмеження на числа у вхідних даних по кожній із задач?
Та на кількість субтестів на 1й задачі?
 
ухДата: Понеділок, 06.12.2010, 20:16 | Повідомлення # 4
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго вечора.
Чи не могли б ви дати поясненя до третьої задачі.
Які саме комп'ютери потрібно взламати?
 
PalamarJuraДата: Понеділок, 06.12.2010, 20:19 | Повідомлення # 5
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 7
Репутація: 0
Статус: Offline
напевно будь-які, головне щоб мережа перестала працювати
 
QxHasardДата: Понеділок, 06.12.2010, 22:43 | Повідомлення # 6
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 19
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (KDM)
Добрий день. В першій задачі не вказано чи вхідні дані будуть ввдитися з клавіатури чи читатися з файлу і якого (назва відсутня). Вихідні дані сказано записати у файл, назва файлу відсутня. В прикладі до задачі, другий блок містить матрицю розміром 3х3, а вона подана 4х4, чи це ваша помилка, чи вважати це за правильний приклад? В третій задачі обмеження на компютери потрібно починати з 1, а у вас там не точність.

на рахунок матриці там все вірно,
2
3
7 9 4
1 3 3
9 4 1
3
5 5 0
1 7 1
2 2 5
ось так
а на рахунок файлів дійсно щось не те, недопрацьовано. як не як, задачі складають люди, а кожній людині властиво помилятися (хоча це не зовсім помилка, а недопрацювання)

Додано (06.12.2010, 22:23)
---------------------------------------------
приклад в першій задачі є багатозначним, тобто наприклад тест перший
якщо в першому ході гравець закреслить останню горизонталь то, виграє він, якщо закреслить останню вертикаль, то він програє.
як на мене потрібно визначити приріотетний хід, тобто що закреслювати першим вертикаль чи горизонталь... іншого виходу я не бачу. роз'ясніть будьласка таку ситуацію.
ще цікавить питання про файли в цій задачі, їх використовувати потрібно (якщо так, то які), чи ні?
питання стосовно 3 задачі, в прикладі, написано що потрібно зламати 2 комп'ютери, хоча треба зламати лише перший комп'ютер,
дивіться, 1 заражає 2, 2 - 3 та 6, 3 - 4, 4 - 6, 7 та 8, звідси видно, що ланцюжок прямий, і іде від одного комп'ютера, першого. що не так? я в чомусь помиляюсь?

Додано (06.12.2010, 22:26)
---------------------------------------------
стосовно другої задачі що за "Число Aij"? воно нігде не описане

Додано (06.12.2010, 22:27)
---------------------------------------------
наскільки я розумію там потрібно написати число А.

Додано (06.12.2010, 22:39)
---------------------------------------------
як в матриці записані числа спочатку Aij потім і потім j? уточніть в умові задачі, а то таке питання виникло не в мене одного

Повідомлення відредагував QxHasard - Вівторок, 07.12.2010, 08:11
 
defaultNickДата: Вівторок, 07.12.2010, 05:57 | Повідомлення # 7
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (QxHasard)
приклад в першій задачі є багатозначним, тобто наприклад тест перший
якщо в першому ході гравець закреслить останню горизонталь то, виграє він, якщо закреслить останню вертикаль, то він програє.
як на мене потрібно визначити приріотетний хід, тобто що закреслювати першим вертикаль чи горизонталь... іншого виходу я не бачу. роз'ясніть будьласка таку ситуацію.

На мою думку перший гравець робить перший хід (приватний підприємець), і йому потрібно виграти

Quote (QxHasard)
питання стосовно 3 задачі, в прикладі, написано що потрібно зламати 2 комп'ютери, хоча треба зламати лише перший комп'ютер,
дивіться, 1 заражає 2, 2 - 3 та 6, 3 - 4, 4 - 6, 7 та 8, звідси видно, що ланцюжок прямий, і іде від одного комп'ютера, першого. що не так? я в чомусь помиляюсь?

Про зараження комп'ютерів третього рівня в задачі нічого не сказано (ланцюжок не утворюється), на мою думку потрібно заразити 2 і 4 компи.

Quote (QxHasard)
стосовно другої задачі що за "Число Aij"? воно нігде не описане

Quote (QxHasard)
як в матриці записані числа спочатку Aij потім і потім j? уточніть в умові задачі, а то таке питання виникло не в мене одного

В умові написано все чітко, уважно читай умову задачі.

Quote (KDM)
В прикладі до задачі, другий блок містить матрицю розміром 3х3, а вона подана 4х4, чи це ваша помилка, чи вважати це за правильний приклад?

Приклад вірний, в умові сказано що там буде N*N чисел матриці, а не сказано що числа будуть розміщені у вигляді матриці.

Quote (KDM)
В першій задачі не вказано чи вхідні дані будуть ввдитися з клавіатури чи читатися з файлу і якого (назва відсутня).

Quote (QxHasard)
а на рахунок файлів дійсно щось не те, недопрацьовано. як не як, задачі складають люди, а кожній людині властиво помилятися (хоча це не зовсім помилка, а недопрацювання)

Операційна система не знає такого поняття як клавіатура чи монітор, вона знає файли, наприклад input чи output, а тепер робіть висновки )))))))))))

Повідомлення відредагував defaultNick - Вівторок, 07.12.2010, 05:59
 
aspoДата: Четвер, 09.12.2010, 11:46 | Повідомлення # 8
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (ZOI)
Тут можна задавати запитання до членів журі

Скажіть будь-ласка чому члени журі не дають відповіді на запитання?

 
kritДата: Четвер, 09.12.2010, 19:46 | Повідомлення # 9
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Скажіть будь-ласка в першій задачі матриця повинна мати однакову кількість стовпців і рядків?
 
zvitДата: П'ятниця, 10.12.2010, 09:07 | Повідомлення # 10
Учасник
Група: Журі
Повідомлень: 30
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (KDM)
Добрий день. В першій задачі не вказано чи вхідні дані будуть ввдитися з клавіатури чи читатися з файлу і якого (назва відсутня). Вихідні дані сказано записати у файл, назва файлу відсутня.

Виводити дані треба у вихідний потік, в умові буде виправлено.

Щодо мовчазних відповідей членів журі - на ці запитання має дати відповідь автор задач, який розшукується у віртуальному просторі )

 
judge_expertДата: П'ятниця, 10.12.2010, 20:57 | Повідомлення # 11
Учасник
Група: Журі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
У зв'язку з відсутністю автора задач даю відповіді на запитання від експерта журі.

Питання 1.
В першій задачі не вказано чи вхідні дані будуть ввдитися з клавіатури чи
читатися з файлу і якого (назва відсутня). Вихідні дані сказано записати у
файл, назва файлу відсутня.

Відповідь 1.
Вхідні та вихідні дані вводяться та виводяться в стандарні потоки відповідно.

--------------------------------

Питання 2.
В прикладі до задачі, другий блок містить матрицю розміром 3х3, а вона
подана 4х4, чи це ваша помилка, чи вважати це за правильний приклад?

Відповідь 2.
Насправді в другому блоці 9 чисел, а не 16, отже він представляє матрицю 3х3.
Числа згруповані в рядки не по 3. Приклад вважати правильним, довільне
групування чисел в рядки вважати допустимим.

--------------------------------

Питання 3.
В третій задачі обмеження на компютери потрібно починати з 1, а у вас там не
точність.

Відповідь 3.
Не факт, що неточність. Комп'ютери нумеруються починаючи з 1. Але кількість
комп'ютерів N>1. Отже в парламенті не може бути менше від 2 комп'ютерів.

--------------------------------

Питання 4.
Які обмеження на числа у вхідних даних по кожній із задач?
Та на кількість субтестів на 1й задачі?

Відповідь 4.
Обмеження наведені в умовах задач. Деякі обмеження не наведено:
В першій задачі. Прибуток підприємця за період 0<=P<=1000000.
У другій задачі: 1<=Aij<=10000.

--------------------------------

Питання 5.
Чи не могли б ви дати поясненя до третьої задачі.
Які саме комп'ютери потрібно взламати?

Відповідь 5.
Потрібно зламати найменшу кількість комп'ютерів, таких, щоб кожен комп'ютер
мережі був або зламаний, або був безпосередньо з'єднаний зі зламаним.

--------------------------------

Питання 6.
приклад в першій задачі є багатозначним, тобто наприклад тест перший
якщо в першому ході гравець закреслить останню горизонталь то, виграє він,
якщо закреслить останню вертикаль, то він програє.
як на мене потрібно визначити приріотетний хід, тобто що закреслювати
першим вертикаль чи горизонталь... іншого виходу я не бачу. роз'ясніть
будьласка таку ситуацію.

Відповідь 6.
Відповідь не є (і не може бути для задач такого класу) багатозначною. В задачі
не запитується, хто може виграти за усіх можливих варіантів ігор. В задачі
запитується: "хто виграє гру, при найоптимальнішій грі обох гравців".
"Найоптимальніша гра" тут означає, що кожен гравець обирає виграшний хід,
якщо він існує. Отже в першому прикладі перший гравець закреслює останню
горизонталь і виграє.

--------------------------------

Питання 7.
питання стосовно 3 задачі, в прикладі, написано що потрібно зламати 2
комп'ютери, хоча треба зламати лише перший комп'ютер,
дивіться, 1 заражає 2, 2 - 3 та 6, 3 - 4, 4 - 6, 7 та 8, звідси видно, що ланцюжок
прямий, і іде від одного комп'ютера, першого. що не так? я в чомусь
помиляюсь?

Відповідь 7.
За вашою логікою за будь-яких умов достатньо зламати перший комп'ютер.
Насправді задача запитує дещо інше. Додаткове пояснення див. відповідь 5.

--------------------------------

Питання 8.
стосовно другої задачі що за "Число Aij"? воно нігде не описане
наскільки я розумію там потрібно написати число А
як в матриці записані числа спочатку Aij потім і потім j? уточніть в умові задачі,
а то таке питання виникло не в мене одного

Відповідь 8.
Aij -- це число в i-тому рядку в j-тому стовпчику матриці робіт.

--------------------------------

Питання 9.
Скажіть будь-ласка в першій задачі матриця повинна мати однакову кількість
стовпців і рядків?

Відповідь 9.
Так, за умовою задачі.

 
fhntv24Дата: Субота, 11.12.2010, 22:02 | Повідомлення # 12
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 10
Репутація: 0
Статус: Offline
у мене є таке запитання
навіщо в першій задачі масив?

Додано (11.12.2010, 22:02)
---------------------------------------------
і чого я в себе задачу то отримав 2,а контекстер говорить що один!

 
judge_expertДата: Неділя, 12.12.2010, 00:26 | Повідомлення # 13
Учасник
Група: Журі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (fhntv24)
у мене є таке запитання
навіщо в першій задачі масив?

В матриці NxN записані прибутки підприємця за певні періоди.
Питання не зрозуміле. Спробуйте поставити питання інакше.

Quote (fhntv24)
і чого я в себе задачу то отримав 2,а контекстер говорить що один!

Будова речення не дає змоги зрозуміти питання. Спробуйте поставити питання інакше.

 
planetДата: Неділя, 12.12.2010, 11:29 | Повідомлення # 14
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Шановне журі, я була б вам дуже вдячна, якби ви дали відповідь на моє запитання. Яке обмеження має число з'єднань М в третій задачі? Дякую вам наперед за вашу відповідь.
 
kritДата: Неділя, 12.12.2010, 14:59 | Повідомлення # 15
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня!
В мене запитання до другої задачі.Скажіть будь-ласка для такого варіанту вхідних данних

3
7 8 9
1 9 1
1 1 9

правильна відповідь буде 19 чи 25?

Повідомлення відредагував krit - Неділя, 12.12.2010, 15:00
 
fhntv24Дата: Неділя, 12.12.2010, 15:52 | Повідомлення # 16
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 10
Репутація: 0
Статус: Offline
krit,25
 
QxHasardДата: Неділя, 12.12.2010, 18:58 | Повідомлення # 17
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 19
Репутація: 1
Статус: Offline
журі, чому не працює програма, в мене на комютері норм працює (ніяких додаткових модулів не вмикав), скидаю в систему а вона не проходить тест, хоча з цим же тестом на компі виводить вірну відповідь, в полі додаткова інформація пише Сигнал 9 (SIGKILL), в чому проблема??? логін dnr651

---------------------------------------------------------
переробив цю ж задачу без процедур та функцій, ситуація така ж сама... що робити??????????????????

Додано (12.12.2010, 18:34)
---------------------------------------------
як виявив SIGKILL (9) - означає що перевищено об'єм пам'яті, програму переробив, вже з памятю все ок, але не зі всім, вискакує помилка Сигнал 11 (SIGSEGV), як визначив SIGSEGV (11) - процесс попытался обратится по адресу виртуального адресного пространства, который либо недействителен, либо закрыт на чтение или запись. Скорее всего, это означает, что программа неправильно работает с памятью. Кроме того, ошибка может возникать при переполнении стека., тепер питання таке, що це? в чому проблема?

Додано (12.12.2010, 18:58)
---------------------------------------------
як на власному комп'ютері програма нормально працює, а в системі щось не те зі стеком????? ця проблема залежить від мене?

Повідомлення відредагував QxHasard - Неділя, 12.12.2010, 17:25
 
zvitДата: Неділя, 12.12.2010, 20:42 | Повідомлення # 18
Учасник
Група: Журі
Повідомлень: 30
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (QxHasard)
як на власному комп'ютері програма нормально працює, а в системі щось не те зі стеком????? ця проблема залежить від мене?

Так, я думаю що ця проблема залежить від тебе - неправильно організоване зчитування даних. Наприклад, рядок read (N,M); треба замінити на
readln(N);
readln(M);

Дальше також треба підправити...

 
judge_expertДата: Понеділок, 13.12.2010, 00:24 | Повідомлення # 19
Учасник
Група: Журі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (krit)
Доброго дня!
В мене запитання до другої задачі.Скажіть будь-ласка для такого варіанту вхідних данних
3
7 8 9
1 9 1
1 1 9

правильна відповідь буде 19 чи 25?

Правильна відповідь 25

Додано (13.12.2010, 00:20)
---------------------------------------------

Quote (QxHasard)
журі, чому не працює програма, в мене на комютері норм працює (ніяких додаткових модулів не вмикав), скидаю в систему а вона не проходить тест, хоча з цим же тестом на компі виводить вірну відповідь, в полі додаткова інформація пише Сигнал 9 (SIGKILL), в чому проблема??? логін dnr651
---------------------------------------------------------
переробив цю ж задачу без процедур та функцій, ситуація така ж сама... що робити??????????????????

Додано (12.12.2010, 18:34)
---------------------------------------------
як виявив SIGKILL (9) - означає що перевищено об'єм пам'яті, програму переробив, вже з памятю все ок, але не зі всім, вискакує помилка Сигнал 11 (SIGSEGV), як визначив SIGSEGV (11) - процесс попытался обратится по адресу виртуального адресного пространства, который либо недействителен, либо закрыт на чтение или запись. Скорее всего, это означает, что программа неправильно работает с памятью. Кроме того, ошибка может возникать при переполнении стека., тепер питання таке, що це? в чому проблема?

Судячи з вашого опису, скоріше за все ваша програма звертається за межі масиву, або ж використовує недійсний вказівник.

Це може бути спричинено помилковим алгоритмом або не ініціалізованими (не обнуленими) змінними.

Quote (QxHasard)
Додано (12.12.2010, 18:58)
---------------------------------------------
як на власному комп'ютері програма нормально працює, а в системі щось не те зі стеком????? ця проблема залежить від мене?

Скоріше за все ця проблема залежить від вас. Більше можна сказати, розглянувши текст вашої програми. Але це можна зробити лише після закінчення туру.

У випадку з неініціалізованими змінними -- налаштування вашого компілятора можуть відрізнятися від налаштувань компілятора в системі перевірки. Виправте програму так, щоб вона працювала після компіляції з налаштуваннями по замовчуванню.

Програма, будучи помилковою, може працювати у вас і не працювати на іншому комп'ютері, тому що вона запускається в різному оточенні. На вашому комп'ютері наприклад стається так, що звернення за межі масиву не призводить до аварійного завершення програми. А на іншому комп'ютері в іншому оточенні -- призводить.

Додано (13.12.2010, 00:24)
---------------------------------------------

Quote (planet)
Шановне журі, я була б вам дуже вдячна, якби ви дали відповідь на моє запитання. Яке обмеження має число з'єднань М в третій задачі? Дякую вам наперед за вашу відповідь.

Максимально можливе число з'єднань M безпосередньо витікає із значення N.

 
QxHasardДата: Понеділок, 13.12.2010, 16:52 | Повідомлення # 20
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 19
Репутація: 1
Статус: Offline
переробив під readln, результат той же самий, в системі пише Сигнал 11 (SIGSEGV), вже всякими варіантами перепробував

Додано (13.12.2010, 16:18)
---------------------------------------------
із readln перепробував всеможливі варіанти, результат той же самий... моя програма запускається на 3 компах без помилок, а в системі чогось не працює????

Додано (13.12.2010, 16:52)
---------------------------------------------
все, переробив, все ж таки я довірився старому, доброму Turbo Pascal і через нього зробив, і прога запрацювала, але час виконання без процедур та функцій значно більший... але що робити, приходиться чимось жертвувати... судячи з того що програму прокомпільовану в Free Pascal система не приймала, а із турбо прийняла, можна сказати що компілятор там саме турбо... так????

Повідомлення відредагував QxHasard - Понеділок, 13.12.2010, 21:14
 
zvitДата: Вівторок, 14.12.2010, 17:45 | Повідомлення # 21
Учасник
Група: Журі
Повідомлень: 30
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (QxHasard)
ожна сказати що компілятор там саме турбо... так????

ні, компілятор Фрі. Будемо розбиратися з цією проблемою, поки не можу сказати в чому тут проблема.

 
QxHasardДата: Середа, 15.12.2010, 00:00 | Повідомлення # 22
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 19
Репутація: 1
Статус: Offline
sad система банально не приймає програм із процедурами та функціями(по крайній мірі моїх), :(, а без них в програмах такого типу туго

Додано (15.12.2010, 00:00)
---------------------------------------------
чому система не приймає процедур та функцій????

 
PalamarJuraДата: Середа, 15.12.2010, 11:27 | Повідомлення # 23
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 7
Репутація: 0
Статус: Offline
Нічого немжливо здати! Дома все робить а на сервері не компілюється а бо ще щось!
 
QxHasardДата: Середа, 15.12.2010, 19:06 | Повідомлення # 24
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 19
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (PalamarJura)
Нічого немжливо здати! Дома все робить а на сервері не компілюється а бо ще щось!

за моїми спостереженнями компілятор там не фрі, а турбо, програми із турбо приймає, а фрі нехоче, також не проходить програми із процедурами та функціями

Додано (15.12.2010, 14:50)
---------------------------------------------
коли буде перевірено 3 задачу???

Додано (15.12.2010, 19:06)
---------------------------------------------
чому у мене по 3 задачі 0, як вона проходила як мінімум 2 тести, той що був поставлений відразу, і якщо не помиляюсь в понеділок було оновлення тестів, і той стандартний тест вона також пройшла???

 
fhntv24Дата: Середа, 15.12.2010, 20:31 | Повідомлення # 25
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 10
Репутація: 0
Статус: Offline
QxHasard, у мене турбо.Все гуд вдома,а на сервере нет.
 
zvitДата: П'ятниця, 17.12.2010, 11:29 | Повідомлення # 26
Учасник
Група: Журі
Повідомлень: 30
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (fhntv24)
QxHasard, у мене турбо.Все гуд вдома,а на сервере нет.

з опціями компілятора у твоїй програмі також все гуд? Ти їх виставляв самостійно?

Додано (16.12.2010, 10:24)
---------------------------------------------

Quote (PalamarJura)
Нічого немжливо здати! Дома все робить а на сервері не компілюється а бо ще щось!

витавляємо тут файли або повідомляємо конкретні логіни і тоді можна про щось говорити.

Додано (17.12.2010, 11:29)
---------------------------------------------
Включено дорозв"язування задач

 
QxHasardДата: Понеділок, 20.12.2010, 18:02 | Повідомлення # 27
Учасник
Група: Учасники
Повідомлень: 19
Репутація: 1
Статус: Offline
"По закінченні другого етапу 10 учасників з найбільшою кількістю балів..." кількість балів підраховуватиметься за обидва етапи???
 
Форум » Інтернет-олімпіада 2010 » Четвертий тур » Запитання до журі (Тут можна задавати запитання до членів журі)
Сторінка 1 з 11
Пошук: